Zpět na všechny články

Lucka Havlíčková? Hrozně mě těší, jak se zlepšila, říká Radek Štěpánek

27. července 2022

V dějišti Livesport Prague Open se aktuálně nachází také Radek Štěpánek, jenž se na pražské Spartě připravuje na blížící týmovou akci Legends Team Cup. Český lev si našel ve středu odpoledne čas i na povídání s českými novináři, se kterými probral také jeho výpomoc talentované sparťance Lucii Havlíčkové. „Herní pojetí Lucky se mi moc líbí. Myslím, že má v sobě obrovský potenciál,“ zmínil třiačtyřicetiletý Štěpánek.

Lucie Havlíčková se nedávno výrazně zapsala do povědomí českých tenisových fanoušků, když na juniorském Roland Garros opanovala dvouhru i čtyřhru. Jako odměnu obdržela od domovského klubu TK Sparta Praha divokou kartu do hlavní soutěže tamního turnaje WTA Livesport Prague Open, kde si na úvod připsala vítězství v zajímavém derby proti kvalifikantce Barboře Palicové (6:2, 7:6).

Tenisový růst sedmnáctileté Havlíčkové pozorně sleduje také bývalý osmý tenista singlového žebříčku Radek Štěpánek, který hráčce občasně poskytuje rady.

„Lucce pomáhá můj dlouholetý kondiční trenér Marek Všetíček. Poprvé jsem ji viděl tady před rokem a půl. Hrozně mě těší, jak se zlepšila po kondiční stránce i na kurtu. Když můžu, Lucce rád poradím. Sem tam přijdu říct svůj názor nebo postřeh, ale dennodenní práci dělají jiní,“ odkázal především na trenéra hráčky Lukáše Dlouhého.

A co Štěpánek na hře juniorské šampionky Roland Garros oceňuje? „Lucka je impulsivní hráčka, její styl je postavený na agresivitě, což znamená větší šanci na úspěch. Její přednost je to, že se s tím moc nemaže,“ zdůraznil dvojnásobný daviscupový vítěz.

Kromě Havlíčkové postoupily do osmifinále Livesport Prague Open z domácích teenagerek ještě Linda Nosková a Dominika Šalková, které jsou součástí velmi silné české generace, zahrnující také Nikolu Bartůňkovou, Barboru Palicovou, Lindu a Brendu Fruhvirtovy, Lindu Klimovičovou či Sáru Bejlek.

„Rostou jako houby po dešti, což je moc krásné vidět a pro český tenis je to supr. Všem jim držím palce. Jsem zvědavý, která z nich to dotáhne nejvýš,“ dodal Štěpánek.

Foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)


Autor: eSports