Zpět na všechny články

Premiérové semifinále i posun do první stovky. Chci mít ještě vyšší skóre, burcuje Nosková

29. července 2022

Letošní ročník Livesport Prague Open se stal prozatím životním turnajem sedmnáctileté Lindy Noskové. Supertalentovaná rodačka z Přerova dosáhla v pátek dvou velkých milníků své krátké profesionální kariéry. Po skreči Nao Hibinové se poprvé prokousala do semifinále turnaje WTA a zároveň si zajistila premiérový posun do elitní světové stovky.

Když Nao Hibinová za stavu 3:6 a 2:4 ve svůj neprospěch kvůli bolestem v zádech čtvrtfinále skrečovala, dopomohla tím jinak velmi dobře hrající Noskové k pokoření dalších milníků v její prozatím krátké kariéře.

Krátké, avšak velmi úspěšné. Vždyť už loni, kdy vyhrála juniorku na Roland Garros, si podmanila hned čtyři turnaje ITF. Ohromně cenným byl zejména triumf na šedesátce v Přerově, na což letos navázala prvenstvím na další šedesátce v Croissy-Beaubourgu a především ziskem titulu na obřím turnaji ITF W100 v německém Versmoldu.

I tento triumf ve spojení s nynějším postupem do semifinále na Livesport Prague Open je důvodem, proč se mladičká Češka poprvé v životě posune mezi elitu. Tedy do první světové stovky.

„Dala jsem si to jako nějaký imaginární cíl na začátku roku. Je hezký toho dosáhnout,“ měla Nosková ze svého úspěchu radost. Postupem do semifinále v Praze si totiž zajistila, že v pondělí bude figurovat na 93. či 94. místě světa.

Zároveň ale moc dobře ví, že ještě není v pozici, kdy by pro ni první stovka mohla být samozřejmostí na nějaké delší období.

„Budou mi padat body za Přerov,“ připomněla, že ke konci srpna přijde ve světovém žebříčku o 95 bodů. „Takže ještě třeba kolečko, nebo dvě, abych to upevnila, by nebylo špatný,“ podotkla s úsměvem směrem k sobotnímu semifinále, ve kterém se utká se svou krajankou Marií Bouzkovou.

Fakt, že z ní v pondělí bude členka elitní světové stovky, jí však už nikdo a nic nevezme. „Poslouchá se to hezky,“ zamyslela se na tiskové konferenci. „Je to hezký výsledek, ale samozřejmě chci mít na konci kariéry – nebo v jejím průběhu – ještě vyšší skóre,“ dodala bojovně.

Příležitost ještě výrazněji vylepšit svůj bodový zisk z Livesport Prague Open dostane už v sobotu v již zmíněném semifinále proti rozjeté Marii Bouzkové. Bude to těžká překážka, ale vzhledem k formě, kterou Nosková v Praze oplývá, určitě nebude nepřekonatelná.

Foto: Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports