Zpět na všechny články

Halepová: V Praze se cítím bezpečně

10. srpna 2020

Největší hvězdou ženského turnaje Prague Open je rumunská tenistka Simona Halepová. Aktuální světová dvojka se na pražské Spartě objeví v soutěžním utkání poprvé od konce února. „Jsem ráda, že jsem zpět a že jsem zdravá,“ nechala se slyšet při videokonferenci.

Šampionka Roland Garros i Wimbledonu, majitelka dvaceti turnajových vavřínů, někdejší světová jednička, velká bojovnice a také sympatická tenistka. To je stručná charakteristika nasazené jedničky Prague Open Simony Halepové, kterou čeká první ostrý zápas po bezmála půlroční pauze.

„Bez tenisu to bylo těžké a zvláštní. Nicméně jsem po deseti letech plných turnajů konečně měla čas na odpočinek. Dva měsíce jsem měla pauzu od tenisu, byla jsem jen doma. Posledních šest sedm týdnů jsem už poctivě trénovala. Jsem připravená, musím však být opatrná,“ řekla před vstupem do pražského turnaje Halepová.

Dvojnásobná grandslamová šampionka si uvědomuje, že její hra nemůže být na takové úrovni jako v únoru, kdy triumfovala na prestižním podniku v Dubaji.

„Hlavním cílem je vyhrát nějaké zápasy. Bude to těžké, ale s trpělivostí se můžu vrátit na svou úroveň. Jsem ráda, že jsem zpět a že jsem zdravá,“ pokračovala turnajová jednička, jež se už těší na zápasové emoce.

Ačkoliv osmadvacetiletá Rumunka přiznala před restartem mírnou nervozitu, pražské prostředí jí pomáhá ke klidu. „Je to tady příjemné, cítím se bezpečně,“ poznamenala.

Halepová na Spartě nastoupí jak do dvouhry, tak do čtyřhry, kterou příliš nehrává. Její parťačkou bude Barbora Strýcová.

„Hraji s wimbledonskou vítězkou, takže jsem nervózní. Jsem si ale jistá, že to bude zábava. Doufám, že mi promine, když zkazím jednoduché míčky na síti,“ usmívala se sympatická Rumunka.

Už v pondělí odpoledne ji po boku Strýcové čeká první kolo čtyřhry proti ruskému páru Kuděrmetovová, Pavljučenkovová. Do dvouhry naskočí Halepová v úterý, kdy se utká s Polonou Hercogovou ze Slovinska.

Foto: TK SPARTA PRAHA/Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports