Zpět na všechny články

Bouchardová: Hrála jsem lépe, než jsem čekala

10. srpna 2020

Eugenia Bouchardová si poradila v prvním kole s Ruskou Kuděrmetovovou, když svou soupeřku porazila ve dvou jasných setech. Bude právě Praha tím místem, kde se podaří šestadvacetileté Kanaďance restartovat kariéru?

„Nevěděla jsem, co od sebe čekat. To, jak dobře jsem hrála, jednoznačně předčilo má očekávání,“ nechala se po zápase s Ruskou Kuděrmetovovou (40.) slyšet Eugenie Bouchardové, když zvítězila po dvou jasných setech 6:0 a 6:3.

Kanaďanka do utkání jako favoritka nenastupovala, vždyť se nachází až ve čtvrté stovce světového žebříčku. Tam se dostala po strašlivé loňské sezoně, kterou zakončila s bilancí osmi výher a dvaceti proher.

Nastává tedy otázka, zda pandemie koronaviru paradoxně šestadvacetileté krásce nepomohla. „Nebyla jsem ráda, že jsme museli přestat. Ale mělo to svá pozitiva, chtěla jsem využít volného času. Trénovala jsem, snažila se zlepšovat.“

A vypadá to, že se jí to povedlo. Prvním kolem pražského turnaje prošla bez ztráty kytičky. „Vůbec to nebylo jednoduché, jsem na sebe pyšná, že jsem v každém gemu bojovala ze všech sil. Důležité bylo, že jsem zůstala soustředěná a nedělala nevynucené chyby,“ okomentovala duel Bouchardová.

Ta nově spolupracuje s Rennae Stubbsovou, která v minulosti trénovala například Karolínu Plíškovou. „Nemůžu si to vynachválit. Žena se dokáže více vcítit do toho, co prožívám. Pokud jsem třeba nervózní kvůli nějakému absurdnímu důvodu, tak trenérka to pochopí, chlap by v některých případech jen kroutil hlavou," jmenuje kanadská tenistka jednu z výhod hraní pod dohledem něžného pohlaví.

Je to sice první vlaštovka, už tak ale můžeme říct, že do Prahy přijela jiná „Genie“, než kterou známe z posledních let. Teda alespoň se tak zatím jeví. Zda tato slova nabydou platnosti, se dozvíme v dalším kole, které sehraje Bouchardová s vítězkou duelu Zidanšeková/Siniaková.

Foto: TK SPARTA PRAHA/Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports