Zpět na všechny články

Praha bude hostit další turnaj WTA

11. srpna 2020

Praha se dočká na konci srpna dalšího podniku WTA. Spolu s rakouským Portschachem bude na konci srpna hostit dvojici turnajů, které jsou oficiální náhradou za zrušenou kvalifikaci US Open.

Situace po znovuobnovení sezony stále není ideální. Zdravotní situace ovlivnila i blížící se americký grandslam, kde se bude hrát bez kvalifikace. Ženská tenisová asociace se proto společně s USTA rozhodla pro zařazení dvou podniků WTA 125k do kalendáře v době, kdy bude ve Spojených státech startovat US Open. Od 31. srpna se tak bude hrát v Praze a Portschachu.

Tyto turnaje budou náhradou za zrušenou grandslamovou kvalifikaci a tedy příležitostí pro hráčky, jež by za normálních okolností bojovaly o hlavní soutěž US Open. A nejedná se pouze o příležitost hrát tenis, ale také si slušně vydělat.

USTA spolu s WTA stanovila prize money pro tyto turnaje ve výši 1,575 milionů dolarů. To je dotované právě Americkou tenisovou asociací.

Pražský turnaj se bude hrát v areálu TK Sparty Praha, jež momentálně hostí Prague Open. „Přidělení pořadatelství vnímám s velkou pokorou a k organizaci budeme přistupovat stejně precizně, jako k právě probíhajícímu turnaji WTA Prague Open 2020,“ uvedl ředitel TK Sparta Praha David Trunda.

„Právě naše pečlivé pojetí příprav a dosavadní organizace přispěly k tomu, že se nám povedlo mezi uchazeči o pořadatelství uspět. Nebudu skrývat nadšení z toho, že se v našem klubu bude konat akce, která je přímo spojena s jedním z legendárních grandslamů – s US Open,“ dodal Trunda.

„Pro Českou republiku je to ohromná čest a další velká tenisová radost,“ uvedl prezident ČTS Ivo Kaderka. „Přidělení tohoto turnaje vnímám jako akt velké důvěry a současně i ocenění práce, kterou jsme předvedli v uplynulých týdnech při akcích, díky kterým se nám povedl restart tenisové sezóny jako jedněm z prvních na světě.“

Turnaje v Praze a Portschachu se budou hrát od 31. srpna.

Foto: TK SPARTA PRAHA/Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports