Zpět na všechny články

Krejčíková těsně podlehla Halepové

13. srpna 2020

Během šestého hracího dne letošního Prague Open se rozhodne o pěti zbývajících čtvrtfinalistkách dvouhry. Kristýnu Plíškovou nakonec nenapodobila Barbora Krejčíková, která sice ve všech třech setech s favorizovanou Rumunkou Halepovou vedla, nakonec ale po těsném dvouhodinovém boji prohrála 6:3, 5:7, 2:6. Ve čtvrtfinále čtyřhry uspěly Kristýna Plíšková a Lucie Hradecká. V akci měl být i nejvýše nasazený pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková. Po singlovém zápasu Krejčíkové, který skončil až před sedmou hodinou, byl však tento duel přesunut na pátek.

Krejčíková měla našlápnuto k cennému skalpu, Halepová ale zabrala
Barbora Krejčíková v zápase proti favoritce nezačala ideálně a hned v prvním gemu přišla o servis. Klíčové bylo, že hned v další hře dokázala oplatit stejnou mincí a bylo to 1:1. Ještě jednou si obě soupeřky vyměnily brejk, pak se ale česká hráčka utrhla, za stavu 2:2 poprvé udržela servis, následně brejkla Halepovou znovu a až do konce setu si své podání držela. V klidu si tak dokráčela pro vítězství 6:3 v první sadě.

Druhý set začal pro Krejčíkovou ideálně, když při podání Rumunky vedla 40:0 a na třetí pokus nakonec získala brejk. Jenže Halepová se probudila, zabrala a třemi vítěznými gemy v řadě průběh setu obrátila. Za stavu 3:1 Rumunka o servis dvojchybou opět přišla, avšak série ztracených podání pokračovala a Halepová za chvíli vedla 5:2. Přišel však další zvrat. Česká hráčka zvládla kritickou situaci a za stavu 3:5 Halepovou brejkla a byla zpět ve hře. Jenže za stavu 5:6 naopak Krejčíková svůj servis neudržela a Rumunka ovládla druhý set 7:5.

Do rozhodující sady ovšem Krejčíková opět vstoupila skvěle a sebrala soupeřce podání. Následně měla dokonce brejkbol na 3:0, ten ale neproměnila. A tak se Halepová opět vrátila do zápasu, českou hráčku rebrejkla, což se jí následně podařilo ještě jednou a otočila stav na 5:2. Krejčíková se snažila se zápasem ještě něco udělat, ale poslední gem při svém podání nezvládla a nakonec po nadějném průběhu prohrála zápas se světovou dvojkou ve třech setech 6:3, 3:6 a 2:6.

„Hodnotím zápas pozitivně. Ne každý den se poštěstí hrát proti Simoně. Chtěla jsem s ní být na kurtu co nejdéle a to se povedlo. Bohužel jsem se trápila víc se sebou než s ní,“ řekla v pozápasovém rozhovoru Krejčíková. „Ze začátku jsem byla hodně nervozní a zbytečně jsem si to ve druhém setu sama zkazil. Moje hloupost.“

„Bára hrála dobře a bylo těžké najít rytmus. Snažila jsem se přestat dělat chyby, což se mi povedlo až ke konci zápasu. Trápila jem se se svým serisem, který teď není ideální. Po medical time outu jsem ale mohla podávat lépe a to mi pomohlo zvítězit,“ řekla po zápase Halepová.

Bouchardová vydřela účast ve čtvrtfinále
Držitelka divoké karty Eugenie Bouchardová (330.) porazila na Prague Open Tamaru Zidanšekovou (72.) 7:6(2), 6:7(2), 6:2 a postoupila do čtvrtfinále. Šestadvacetiletá Kanaďanka ve druhé sadě neudržela nadějné vedení 4:1. Na výhru se nakonec pořádně nadřela, duel se natáhl na dvě hodiny a 52 minut. Někdejší wimbledonskou finalistku čeká mezi nejlepšími osmi turnajová trojka Elise Mertensová (23.).

„Bylo to těžké utkání, cítila jsem se pod tlakem. Je to bojovnice, nedá vám volnou chvilku. Ve třetím setu jsem skvěle servírovala, snažila jsem se více diktovat hru,“ sdělila Bouchardová.

Kr. Plíšková a Hradecká jsou v semifinále deblu
Kristýna Plíšková a Lucie Hradecká ve čtvrtfinále Prague Open porazily švédsko-českou dvojici Cornelia Listerová, Renata Voráčová za hodinu a 13 minut 6:3, 6:4 a zajistily si místo v semifinále. Druhé nasazené ve druhém setu smazaly manko 1:3, v utkání odvrátily čtyři z pěti brejkbolů.

2. kolo dvouhry
Eugenie Bouchardová (CAN, 330.) [WC] – Tamara Zidanšeková (SLO, 72.) 7:6(2), 6:7(2), 6:2
Laura Siegemundová (GER, 65.) – Sara Sorribesová Tormová (ESP, 84.) 2:6, 3:6
Magdalena Frechová (POL, 174.) [LL] – Arantxa Rusová (NED, 70.) 6:3, 2:6, 6:4
Simona Halepová (ROU, 2.) [1] – BARBORA KREJČÍKOVÁ (118.) [WC] 3:6, 7:5, 6:2
18:00 Irina-Camelia Beguová (ROU, 82.) – Leonie Küngová (SUI, 157.) [LL]

Čtvrtfinále čtyřhry
Listerová (SWE), VORÁČOVÁ – HRADECKÁ, KR. PLÍŠKOVÁ [2] 3:6, 4:6
Niculescuová, Olaruová (ROU) [4] – Marozavová (BLR), Sizikovová (RUS) 6:2, 6:1
17:00 Van der Hoeková (NED), Wickmayerová (BEL) – Rusová (NED), Zidanšeková (SLO)
18:00 KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ [1] – Kuděrmetovová, Pavljučenkovová (obě RUS)

Foto: TK SPARTA PRAHA/Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports