Zpět na všechny články

Za oponou: Tajná sázka s vítězkou

16. srpna 2020

Turnaj Prague Open 2020 skončil. Šlo o největší oficiální sportovní akci na území České republiky po koronavirové přestávce. Od 10. do 16. srpna se v areálu TK Sparta Praha představilo bezmála 50 světových hráček, včetně nasazené turnajové jedničky a světové hráčky č. 2 Simony Halepové z Rumunska.

Na tu se upínaly zraky všech fanoušků, byť na dálku, neboť turnaj se dle nařízení WTA konal bez diváků. V Praze hrála Halepová úplně poprvé, navíc to byl její první turnaj po půlroční herní pauze. Jak si pobyt v Praze užívala?

Už od příletu do hlavního města dávala najevo, jak se do Prahy těšila. Žádné hvězdné manýry, ale milé, skromné vystupování. První den v areálu TK Sparta Praha mile pozdravila všechny v přilehlých kancelářích a popřála jim hezký den.

Ukázala se také jako skvělá parťačka. Ještě dlouho po vlastním semifinálovém zápase s krajankou Beguovou zůstávala v areálu a z terasy nad centrálním kurtem sledovala zápas v deblu, kde o finále bojovalo rumunské duo Raluca Olaruová s Monicou Niculescuovou. Fandila, tleskala, hlasitě povzbuzovala a jejich postup oslavovala stejně, jako by sama vyhrála. A své jednadvacáté vítězství na okruhu WTA den později slavila ona sama.

„Všichni si uvědomujeme, že je to těžká doba, turnaj se konal v náročných podmínkách, o to víc chci poděkovat všem, že nám umožnili hrát. Po tak dlouhé pauze bylo skvělé opět zažít pocit při hře na kurtu. Děkuji také Davidovi Trundovi za úžasný týden a vynikající práci. Vím, že to nebylo jednoduché při dodržování veškerých pravidel. Díky vám všem jsme se opravdu všichni cítili bezpečně a možná i proto se mi tu tak dobře hrálo. I když po deseti dnech už jsem se na hotelovém pokoji trochu nudila,“ smála se šťastná vítězka při vyseknutí poklony řediteli turnaje. „Byla jsem v Praze už před patnácti lety, ale to si moc nepamatuju. Teď je mi tu ale moc dobře, miluju to tu a doufám, že se sem opět někdy vrátím,“ dodala vítězka Prague Open 2020.

Vítězství největší hvězdy však není jen tak. To ví i ředitel Prague Open 2020 David Trunda, který se se Simonou hned po jejím příletu do Prahy domluvil na unikátní sázce. Pokud Rumunka celý turnaj vyhraje, on skočí s jejím realizačním týmem do Vltavy. Simona se k němu spontánně přidala s tím, že pokud oni, tak sama do vody skočí také. V předvečer velkého finále při večeři v hotelu za Davidem Trundou přišla, že si sázku moc dobře pamatuje a počítá s ní. A jak myslíte, že to dopadlo? Simona po ceremoniálu a mediálních povinnostech nastoupila do auta, dojela s Davidem Trundou k nedalekému Trojskému mostu a spolu s ním, trenérem Artemonem Apostu Efremovem  a fyzioterapeutem Cosminem Diaconeasou skočila do Vltavy. Fotky rozesmáté rumunské tenistky po krk ve vodě bezpochyby obletí celý svět. A věříme, že tenhle zábavný moment utkví v paměti i Simoně Halepové.

Mimochodem zaujal vás netypický slavnostní ceremoniál po finále čtyřhry a dvouhry? Organizátoři turnaje přísná bezpečnostní opatření splnili do puntíku i v samotném závěru. Žádné potřesení rukou, žádné polibky a osobní gratulace. A místo tradičních vázaných květin, které by za běžných okolností hráčky ke svým trofejím dostaly, obdržely finalistky i vítězky dlouhé růže, jež jim předávající při ceremoniálu provlékli přímo do výpletu jejich raket.

„Celý turnaj se opravdu povedl, organizátoři odvedli skvělou práci, cítili jsme se tu bezpečně. A květinový ceremoniál? Ten byl opravdu krásný a originální. Bylo vidět, že se v těchto nelehkých podmínkách všichni snažili, aby i poslední část turnaje vypadal krásně,“ pochválila netradiční zakončení turnaje také druhá finalistka Elise Mertensová. Sympatický závěr turnaje, co říkáte?

Foto: Jimmie48/WTA

Autor: eSports