Zpět na všechny články

Místo kvalifikace US Open největší turnaj v historii Česka

20. srpna 2020

Praha uspořádá v krátké době další turnaj WTA! TK Sparta Prague Open 2020 bude náhradou za kvalifikaci US Open a podnik kategorie WTA 125K nabídne tenistkám celkové prize money ve výši 3,075 milionů USD, které hradí USTA. „V Praze se bude hrát největší tenisový turnaj, který kdy naše země hostila,“ potvrdil prezident ČTS Ivo Kaderka zprávu o přidělení turnaje, který proběhne od 29. srpna do 6. září.

Grandslamové US Open proběhne vzhledem k přísným bezpečnostním opatřením bez kvalifikace a s omezeným počtem deblovým párů. USTA však na tenistky, které by za normálních okolností mohly v New Yorku startovat, nezanevřela a zahradí prize money pro turnaj v Praze, který bude náhradou za zmíněnou kvalifikaci grandslamu ve Flushing Meadows. 

„V Praze se bude hrát největší tenisový turnaj, který kdy naše země hostila. Turnaj kategorie WTA 125K. Také prize money 3,075 miliony USD, které hradí USTA, patří k největším, o jaké se kdy v Česku v jakémkoliv sportu soutěžilo,“ komentoval přidělení turnaje prezident ČTS Ivo Kaderka.

Turnaj se uskuteční primárně v areálu TK Sparta Praha. Do úterý se pak bude hrát i na Štvanici v areálu 1. ČLTK Praha, vzhledem k enormnímu množství zápasů. V české metropoli bude soutěžit v singlové části turnaje celkem 128 tenistek, deblová část turnaje bude hostit 32 párů. 

„Rozšíření již oznámeného turnaje WTA na dvojnásobek vnímáme jako obrovské ocenění kvalit v neděli skončeného turnaje WTA. Díky spokojenosti hráček i zástupců WTA jsme byli vyzváni k organizaci velké akce pro 128 hráček,“ popisuje ředitel turnaje a TK Sparta Praha David Trunda.

Původně se měla polovina turnaje odehrát v rakouském Portschachu, po rozhodnutí WTA se bude hrát pouze v Praze. „Neváhali jsme a v konkurenci několika desítek dalších světových měst a tenisových resortů, kteří také o tuto akci usilovali, uspěli. Vnímáme to s celou pokorou a se stejnou pečlivostí, s jakou jsme připravili minulý turnaj, již naplno připravujeme na akci dvojnásobnou,“ dodal Trunda.

TK Sparta Prague Open 2020 začne v sobotu 29. srpna a vyvrcholí finálovými duely v neděli 6. září.

Autor: eSports