Zpět na všechny články

Přijedou Erraniová i finalistky Wimbledonu

24. srpna 2020

V Praze se v krátkém sledu uskuteční už druhý turnaj WTA, který bude náhradou za zrušenou kvalifikaci US Open. Která jména se na antukovém podniku TK Sparta Prague Open 2020 s dotací více než 68 milionů korun na přelomu srpna a září představí?

V aktuální startovní listině figuruje v roli nejlépe umístěné tenistky na žebříčku zkušená Rumunka Monica Niculescuová (136.), jíž následuje ukrajinský talent Marta Kosťuková (141.). Hlavní soutěže, do které zasáhne celkem 128 singlistek, se zúčastní také bývalá světová pětka Sara Erraniová (151.) z Itálie, vítězka všech čtyř grandslamů ve čtyřhře, či vracející se Němka Sabine Lisická (bez žebříčku), někdejší dvanáctá hráčka planety a finalistka Wimbledonu.

Z Češek se v hlavní soutěži představí Denisa Šátralová (237.), Miriam Kolodziejová (282.) a Jesika Malečková (318.).

Mezi náhradnicemi je jako druhá pod čarou Eugenie Bouchardová (332.) z Kanady, další bývalá světová pětka, finalistka Wimbledonu a čtvrtfinalistka prvního pražského turnaje, který se konal před dvěma týdny. Z Češek se mohou dostat do hry ještě Anastasia Detiuc, Tereza Smitková, Johana Marková, Anastasia Zarycká či Renata Voráčová.

Turnaj kategorie WTA 125K odstartuje v sobotu 29. srpna, vítězka pak bude známa 6. září. Vzhledem k enormnímu počtu zápasů se bude hrát do úterka nejen na Spartě, ale i na kurtech I.ČLTK na Štvanici. Na základě pravidel WTA se turnaj uskuteční bez fanoušků.

Kompletní startovní listinu si můžete prohlédnout zde (PDF soubor se stáhne do vašeho zařízení).

Autor: eSports