Zpět na všechny články

Začátek turnaje na pražské Spartě se nezadržitelně blíží

8. července 2021

Ve čtvrtek začaly hráčky v areálu na zbrusu nových betonových kurtech (povrch Australian Open) trénovat a připravovat se na svá první utkání. Celý turnaj odstartuje v sobotu kvalifikací. Ve stejný den ve 13:00 se uskuteční los hlavní soutěže. V té se od pondělí představí celá řada elitních tenistek včetně české hvězdy Petry Kvitové nebo čerstvé grandslamové šampionky Roland Garros Barbory Krejčíkové. V pavouku čtyřhry se mohou diváci těšit např. na český pár Lucie Hradecká, Marie Bouzková.

Po roce se turnaj uskuteční i s diváckou kulisou. Kapacita hlavního areálu s center kurtem je 525 diváků. Vstupenka garantuje místo na hlavní tribuně, návštěvník si může vybrat jakoukoliv volnou sedačku. Do areálu tenisové akademie Sparta, kde se nachází zbývající kurty, se dostane celkem 200 návštěvníků. Vstup bude umožněn divákům s platnou vstupenkou na turnaj na daný den do naplnění kapacity areálu. Diváci jsou povinni dodržovat platná hygienická a protiepidemiologická opatření: https://covid.gov.cz/opatreni/rousky-respiratory/povinnost-mit-zakryta-usta-i-nos-ve-venkovnim-prostoru

Vstupenky naleznete ZDE.

Turnaj se řídí dle aktuálně platných hygienických opatření. Pro vstup do areálu se bude třeba osobně prokázat jedním z následujících dokladů:

  • Očkovacím certifikátem (min. 14 dní po 2. dávce v případě dvoudávkové vakcíny, resp. 14 dní po 1. dávce v případě jednodávkové vakcíny)
  • PCR testem, ne starším než 7 dní (pouze z certifikované laboratoře)
  • Antigenním testem, ne starším než 72 hodin (pouze z certifikované laboratoře, samotest není akceptován)
  • Dokladem o prodělané nemoci v uplynulých 180 dnech

Autor: eSports