Zpět na všechny články

Bude to skvělá zkušenost, říká Havlíčková

22. července 2020

Od pondělí 10. srpna se v Praze uskuteční nabitý turnaj Prague Open 2020, na němž se představí i české hvězdičky. Divokou kartu do kvalifikace prestižního turnaje WTA obdržela také patnáctiletá Lucie Havlíčková (na fotce vpravo), která se pokusí probojovat mezi světové hvězdy se Simonou Halepovou a Belindou Bencicovou v čele. „Když něco uhraju, alespoň si řeknu, že na to mám,“ těší se usměvavá tenistka.

Zahrát si na Spartě turnaj WTA proti světovým hvězdám, to zní jako skvělý skok do profesionálního tenisu, že ano?
Pro mě je to super příležitost, za kterou jsem velmi ráda. Běžně se k takovým zápasům nedostanu, takže beru Prague Open jako skvělou zkušenost. Můžu si zahrát takový zápas, a když něco uhraju, řeknu si, že na to mám. Tím budu velkému tenisu o něco blíž.

Budete turnaji přizpůsobovat přípravu, nebo pojedete v běžném tempu?
Pojedu v režimu, který znám. Od středy mě čekají zápasy v Liberci, pak další turnaj družstev, takže se připravím tak, abych se dostala do zápasového tempa.

Může být vaší malou výhodou, že se bude hrát v prostředí sparťanského areálu, který skvěle znáte?
Jsem ráda, že budeme hrát zrovna na Spartě. Zdejší zázemí znám, mám tu své trenéry, což je super. Těším se!

Na tiskové konferenci jste zmínila Simonu Halepovou, ale je nějaká další tenistka ze startovní listiny, ke které vzhlížíte a proti které byste si ráda zahrála?
Stylově mi je nejpodobnější Kristýna Plíšková, která hraje rychlý tenis jako já. Kdybych si měla vybrat, tak asi proti ní.

Většinu tenistek sledujete zatím jen v televizi. Berete pražský turnaj jako příležitost, při které můžete okouknout nejlepší tenistky mimo zápasy?
Určitě se budu koukat, jak holky trénují a budu sledovat i jejich zápasy. Jsem ráda, že budu moci všechno sledovat zblízka. A možná, doufám, si s nějakou z holek zatrénuji.

Kdo vás bude podporovat v hledišti, když ne běžní diváci, kteří na turnaj nesmí?
Určitě dorazí mamka, ta se doma o tenis stará nejvíc. (usmívá se)

Autor: eSports