Zpět na všechny články

Detiuc se Siskovou mezi nasazenými, v deblu startuje i dalších sedm Češek

30. července 2023

Po turnaji ve dvouhře byl v Praze rozlosován i ten deblový, do kterého zasáhne také devět českých tenistek. Čtyři páry budou kompletně české a Renata Voráčová nastoupí po boku čínské tenistky Si-jü Wang. Právě tato česko-čínská dvojice hned na úvod narazí na turnajové jedničky, další české tenistky mají o něco snazší los.

Jediný český pár, který figuruje mezi nasazenými, je dvojice Anastasia Detiuc, Anna Sisková (na snímku). Zatímco Detiuc ještě v neděli odehraje deblové finále WTA turnaje v Lausanne a do dějiště v Praze se tedy přesune později, Sisková se už měla šanci v Praze „aklimatizovat“ díky zápasu v kvalifikaci dvouhry, který odehrála.

V případě postupu by mohly Detiuc se Siskovou narazit na jiný český pár Lucie Havlíčková, Miriam Kolodziejová, který nastoupí v prvním kole proti japonsko-gruzínské dvojici Nao Hibinová, Oksana Kalašnikovová.

Další dva české páry budou v Praze startovat na divokou kartu. Barbora Palicová s Dominikou Šalkovou se pokusí vyzrát na americký pár Jessie Aneyová, Anna Rogersová. Nikola Bartůňková s Terezou Valentovou vyzvou rumunsko-belgické duo Jaqueline Cristianová, Greet Minnenová.

Zkušená česká deblistka Renata Voráčová spojila své síly s Číňankou Si-jü Wang, se kterou naposledy nastoupila loni v říjnu na turnaji v Ostravě. V prvním kole se tato česko-čínská dvojice pokusí překvapit nasazené jedničky z Číny Šuaj Čang a Lin Ču.

Los 1. kola čtyřhry
Čang, Ču (CHN) – VORÁČOVÁ, Si-jü Wang (CHN)
Aneyová, Rogersová (USA) – PALICOVÁ, ŠALKOVÁ
DETIUC, SISKOVÁ – Gamizová (VEN), Watsonová (GBR)
HAVLÍČKOVÁ, KOLODZIEJOVÁ – Hibinová (JPN), Kalašnikovová (GEO)
Cristianová (ROU), Minnenová (BEL) – BARTŮŇKOVÁ, VALENTOVÁ
Lohoffová, Niemeierová (GER) – Bainsová, Lumsdenová (GBR)
Gleasonová (USA), Lechemiaová (FRA) – Christieová, Collinsová (GBR)
Heisenová (GER), Tjandramuliaová (AUS) – Barnettová, Nichollsová (GBR)

Foto: Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports