Zpět na všechny články

Kvalifikantky a šťastné poražené dolosovány, dojde i na derby

30. července 2023

Dolosování kvalifikantek po skončení kvalifikačních bojů přineslo v neděli odpoledne odpověď na otázku, s kým bude hrát pět domácích tenistek, kterých se dodatečný los týkal. Jedinou úspěšnou českou kvalifikantkou byla Gabriela Knutsonová, kterou čeká derby s Terezou Martincovou (na snímku).

Vyvrcholení kvalifikačních bojů nakonec na Livesport Prague Open rozhodlo o celkem osmi místenkách v hlavní soutěži, namísto původních šesti. Vedle šestice úspěšných kvalifikantech totiž do hlavního pavouka pronikly i dvě šťastné poražené.

Boji o hlavní soutěž úspěšně pronikla z českých tenistek pouze Gabriela Knutsonová, která se ve své premiérové hlavní soutěži na okruhu WTA dočká pikantního derby. V úvodním kole narazí na divokou kartu Terezu Martincovou, finalistku Livesport Prague Open z roku 2021.

Své soupeřky se dozvěděly i další tři domácí hráčky. Barbora Strýcová narazí na šťastnou poraženou Ankitu Rainaovou z Indie. Linda Nosková se střetne s Američankou Elvinou Kalievovou a divokou kartu Barboru Palicovou čeká souboj s Kolumbijkou Emilianou Arangovou.

Slovenka Viktória Hrunčáková se v prvním kole utká s Číňankou Sin-jü Wang, která měla sice původně hrát proti Si-jü Wang, ale ta se posunula na pozici osmé nasazené po odhlášení Němky Tatjany Mariaové.

Dajana Jastremská vyzve v ukrajinském souboji Katerynu Baindlovou, přemožitelku Nikoly Bartůňková a Dominiky Šalkové Tamaru Korpatschovou pak čeká duel s Bulharkou Viktoriji Tomovovou. Šťastná poražená Nao Hibinová pro změnu vyzve Italku Saru Erraniovou.

Rozlosování kvalifikantek a šťastných poražených
BARBORA PALICOVÁ (215.) – [Q] Emiliana Arangová (COL, 177.)
TEREZA MARTINCOVÁ (107.) – [Q] GABRIELA KNUTSONOVÁ (235.)
BARBORA STRÝCOVÁ (427.) – [LL] Ankita Rainaová (IND, 200.)
LINDA NOSKOVÁ (59.) – [Q] Elvina Kalievová (USA, 173.)
Kateryna Baindlová (UKR, 77.) – [Q] Dajana Jastremská (UKR, 145.)
Sara Erraniová (ITA, 112.) – [LL] Nao Hibinová (JPN, 125.)
Sin-jü Wang (CHN, 71.) – [Q] Viktória Hrunčáková (SVK, 122.)
Viktorija Tomovová (BUL, 99.) – [Q] Tamara Korpatschová (GER, 100.)

Foto: Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports