Zpět na všechny články

Livesport Prague Open 2024 láká na české hvězdy i naděje

3. července 2024

Letošní turnaj Livesport Prague Open se rychle blíží! Na antukových kurtech TK Sparta Praha se v termínu od 20. do 26. července představí i spousta českých tenistek. Na předolympijskou generálku se přihlásily Linda Nosková a Barbora Krejčíková. Díky volným kartám od pořadatelů si na akci kategorie WTA 250 zahrají i Sára Bejlek, Tereza Valentová a Laura Samson. Do kvalifikace naskočí talentovaná Slovenka Renáta Jamrichová.

„Myslím, že diváci budou nadšení. Uvidíme, jestli nastane souboj generací. Jsem moc rád, že se nám s holkami povedlo domluvit,“ uvedl ředitel turnaje Miroslav Malý, kterému za možnost startu poděkovaly obě protagonistky finále Roland Garros.

„Takový turnaj jsem nikdy nehrála, moc se těším. Snad se nám bude dařit. Určitě je to pro mě povzbuzení. Doufám, že se přijde podívat co nejvíc lidí,“ řekla Laura Samson.

Na slova své klubové parťačky z pražské Sparty navázala Tereza Valentová, jež na pařížském grandslamu triumfovala. Poté navíc ovládla 60tisícový turnaj ITF ve Starých Splavech. „Chtěla bych moc poděkovat panu Malému za neskutečnou příležitost. Velké turnaje, kde je nejvíc lidí, miluju. Ženou mě dopředu, moc se těším,“ zmínila sedmnáctiletá naděje.

Ozdobou turnaje bude i účast Lucie Šafářové, která se představí ve čtyřhře se svou kamarádkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Právě po boku extravagantní Američanky si Šafářová připsala své největší deblové úspěchy, především pět grandslamových trofejí. Dvojice získala divokou kartu od pořadatelů.

Livesport Prague Open 2024 odstartuje v sobotu 20. července kvalifikací, hlavní soutěž začne už o den později. Finále dvouhry i čtyřhry se s ohledem na pařížskou olympiádu uskuteční v pátek 26. července.

Vstupenky jsou od začátku června v prodeji v síti Ticketportal. Ceny se pohybují od 150 do 600 korun. Celý turnaj bude opět vysílat Česká televize na programu ČT Sport.

Foto: Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports