Zpět na všechny články

Samson urvala postup do semifinále! Nosková dominovala

24. července 2024

Ve čtvrtfinále dvouhry na Livesport Prague Open napsala další kapitolu svého příběhu talentovaná Laura Samson, která ve třech setech udolala kvalifikantku Oksanu Selechmetěvovou a postoupila do svého prvního semifinále na WTA. Nasazená jednička Linda Nosková vpodvečer deklasovala Ellu Seidelovou. Přímo do finále postoupily Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které ve čtvrtfinále porazily Honovou se Sonmezovou. Jejich semifinálové soupeřky se totiž z turnaje odhlásily. Bez boje postoupila do semifinále dvojice Lucie Šafářová, Bethanie Matteková-Sandsová, jejich soupeřky Barbora Palicová s Dominikou Šalkovou do hry nezasáhly kvůli zranění druhé jmenované.

Samson urvala další třísetovou bitvu, je v semifinále!
Centrální kurt na Livesport Prague Open byl svědkem pokračující úspěšné jízdy české tenistky Laury Samson (634.), která zvládla druhou třísetovou bitvu v řadě! Po Kateřině Siniakové si poradila také s Oksanou Selechmetěvovou (248.), kterou porazila za dvě hodiny a 40 minut 2:6, 6:3, 7:5, čímž si zajistila postup do premiérového semifinále na nejvyšším okruhu.

První set zápasu měl obdobný průběh jako úterní osmifinále se Siniakovou. Samson tahala za kratší konec, dvakrát ztratila podání a relativně snadno prohrála. Od druhého dějství však byla znovu k vidění zcela jiná tenistka a Samson potvrdila, že v 16 letech dokáže bravurně měnit taktiku, čímž své soupeřky zahání do úzkých.

V divoké brejkované se prosadila třikrát na returnu, v devátém gemu sadu dopodávala a vynutila si rozhodující set. V něm se obě hráčky praly se svými servisy a k vidění bylo celkem sedm brejků. Samson se ujala vedení 5:3, ale v desáté hře i přes tři mečboly nedopodávala. V jedenáctém gemu se ale přes tři shody dostala opět do vedení a následně, v pořadí svým sedmým mečbolem, zápas při vlastním podání ukončila.

„Ten zápas jsem vydřela, byl fakt těžký. Byla jsem odvážná, prostě jsem se nebála a šla jsem do toho jako vždycky. I na důležité míče jsem zvládla zahrát winnery,“ hodnotila Laura Samson.

V semifinále se utká s šestou nasazenou Magdalenou Frechovou.

Nosková prosvištěla do semifinále
Linda Nosková (27.) předvedla ve čtvrtfinále pražského turnaje WTA dominantní výkon a prolétla za pouhých 68 minut mezi čtyři nejlepší. Němku Ellu Seidelovou (150.) porazila hladce 6:1, 6:3.

Nasazená jednička měla utkání plně pod kontrolou od samotného začátku. Hned v prvním gemu prorazila Němce servis a v úvodní sadě se pak na returnu prosadila ještě dvakrát. Do druhé sady vstoupila na servisu a následně se dalším brejkem ujala vedení 2:0.

Seidelová sice ve třetím gemu zaznamenala rebrejk, ale to bylo z její strany na returnu vše. Nosková se hned v další hře opět prodrala do vedení a postupnými krůčky zápas dopodávala. V semifinále si zahraje s nasazenou čtyřkou Magdou Linetteovou.

„Čekala jsem tady tak od půl jedenácté, bylo to dlouhé. Nevyšla jsem ale z rytmu a začala jsem dobře. Hraje se mi dobře. Ani si nemyslím, že mám na kurtu nějaký nedostatek. Uvítala bych samozřejmě i těžší zápasy, abych si vyzkoušela nějaké jiné věci. Myslím, že zítra to bude dostatečně těžký zápas,“ sdělila Nosková.

Krejčíková se Siniakovou jdou rovnou do finále
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková zvládly i svůj druhý zápas na Livesport Prague Open. V utkání s Priscillou Honovou a Zeynep Sonmezovou odvrátily všech šest brejkbolů a zvítězily za 68 minut 6:4, 6:1. Postup do semifinále se okamžitě přeměnil v postup přímo do finále, jelikož tchajwanský pár Su-wej Sie a Čchia I Cao se z turnaje odhlásil. Důvodem je zranění pravého ramene Sie.

První set nabídl vyrovnanou podívanou, byť duo K+S do zápasu vstoupilo brejkem. V dalším průběhu se na returnu ani jedna dvojice nedokázala prosadit a Krejčíková se Siniakovou tak v desátém gemu čistou hrou dopodávaly. Druhý set se pak přeměnil v tah na jednu branku. Češky obraly o servis obě soupeřky a ujaly se vedení 4:0, načež své vítězství ještě zvýraznily dalším brejkem v sedmé hře.

„Myslím, že jsme hrály dobře. Měly jsme zase těžší soupeřky. První set byl vyrovnaný, o jednom brejku. V tom druhém byla znát výhoda, kterou jsme si vypracovaly,“ uvedla Krejčíková.

„Cítila jsem se lépe, byla jsem mile překvapená. Den volna (před finále) přivítám. I dva nebo tři zápasy jsou super, že si zahrajeme a sehrajeme se,“ doplnila svou spoluhráčku Siniaková.

Čtvrtfinále dvouhry
Magdalena Frechová (POL, 57.) – Anhelina Kalininová (UKR, 47.) 2:6, 6:0, 6:1
Magda Linetteová (POL, 48.) – Viktorija Tomovová (BUL, 49.) 4:6, 6:3, 6:2
Oksana Selechmetěvová (248.) – LAURA SAMSON (634.) 6:2, 3:6, 5:7
LINDA NOSKOVÁ (27.) – Ella Seidelová (GER, 150.) 6:1, 6:3

Čtvrtfinále čtyřhry
Sie, Cao (obě TPE) – Cascinová (FRA), Tchang (CHN) 7:5, 6:0
Gleasonová (USA), Perrinová (SUI) – Rosatellová (ITA), Zimmermannová (BEL) 5:7, 6:4, 5:10
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Honová (AUS), Sonmezová (TUR) 6:4, 6:1 
PALICOVÁ, ŠALKOVÁ – Matteková-Sandsová (USA), ŠAFÁŘOVÁ postup bez boje

Foto: Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports