Zpět na všechny články

Po ošklivém pádu dostala sádru. Asi je tam něco zlomeného, smutní Šalková

24. července 2024

Dominika Šalková na Livesport Prague Open sváděla v osmifinále s Magdalenou Frechovou tuhou a dramatickou bitvu. Úterní odpoledne jí však místo radosti přineslo bolest a slzy. Po ošklivém pádu utkání skrečovala a po návštěvě nemocnice odešla domů se sádrou na levé noze kvůli zraněnému kotníku. „Bohužel to vypadá tak, že je tam něco zlomeného,“ řekla s tím, že proběhnou další vyšetření, které určí, zda se skutečně jedná o zlomeninu.

Šalková v utkání s Polkou Frechovou předvedla srdnatý výkon a rozhodně nebyla daleko od toho, aby favorizovanou soupeřku porazila. Zejména ve druhém setu předvedla parádní obrat, když prohrávala už o dva brejky, ale nakonec vyhrála v tiebreaku. „Na začátku druhého setu jsem měla 0:4, dělala jsem hrozně jednoduché chyby, nešlo mi podání... Ale pak jsem se víc uvolnila, protože jsem věděla, že nemám co ztratit.“

„Pak jsem začala hrát líp, zahrála jsem dobře těžké momenty a v tiebreaku jsem to naštěstí nějak udolala. Tam jsme se taky tahaly, ale myslím, že jsem zahrála aktivněji a rychleji,“ vyprávěla Šalková, která začala v tu chvíli věřit ve vítězství.

„Věřila jsem, že po takové otočce to můžu ještě vyhrát. Hlavně s takovou podporou diváků, před kterými mě strašně bavilo hrát,“ pokračovala česká hráčka. Jenže v pátém gemu třetí sady došlo k něčemu, co možný obrat a postup do čtvrtfinále znemožnilo.

Během shody Šalková ve výměně přebíhala podél základní čáry a po úderu si podvrtnula kotník. Levá noha se jí kvůli tomu podlomila a ošklivě spadla. Už po prvních několika sekundách bylo jasné, že zápas tím skončil...

„Za stavu 2:2 jsme se tahaly a podlomila jsem si levý kotník. Fyzio mi nedoporučila pokračovat v utkání a já řekla, že to nebudu riskovat. Už když jsem došla na lavičku, kotník byl hrozně oteklý. Moc mě mrzí, že to takhle skončilo,“ hlesla Šalková.

„Doufala jsem, že to nebude nic vážného, ale vypadá to, že je to horší,“ poznamenala smutně česká tenistka. „Bohužel to vypadá tak, že je tam něco zlomeného. Už mi dali i sádru. Ještě se to bude řešit na vyšetření. Uvidíme, co s tím přesně je. Doufám, že budu co nejdřív zpátky na kurtech,“ vzkázala.

Foto: Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports