Zpět na všechny články

Za oponou: vzácní hosté a déšť ve Stromovce

10. srpna 2020

V pondělí 10. srpna odstartovala hlavní část soutěže turnaje Prague Open 2020. Některé hráčky i organizátory čekala ráno při vstupu do areálu TK Sparta Praha povinná návštěva ve speciálně vyhrazených prostorách kvůli testu na Covid-19. Nikdo totiž nesmí mít test starší než pět dnů. Pak už se ale mohlo naplno rozjet poslední kolo kvalifikace a navazující první zápasy hlavního pavouka ženské dvouhry a čtyřhry, které však záhy na zbytek dne zastavil déšť. Nedošlo tak vůbec například ani na hvězdného debla v podání Simony Halepové a Barbory Strýcové.

Ještě před prvními zápasy do areálu TK Sparta Praha dorazil vzácný host, dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová. Ani ona však, přestože je členka klubu, nesměla vstoupit do prostor vyhrazených pouze pro otestované účastníky turnaje. Kvitová poté živě přes telefon odpovídala na dotazy fanoušků. Věděli jste, že má ráda detektivky? Jakou zmrzlinu si dá nejraději, koho tipuje za vítězku Prague Open 2020? A s kterou hráčkou by si ráda zahrála grandslamové finále? Nejen to se dozvíte ze záznamu chatu na sociálních sítích turnaje. A brzy se také dozvíte, proč Petra vylezla po žebříku na střechu klubovny.

Další milá návštěva dorazila v odpoledních hodinách, kdy své kamarádky a bývalé spoluhráčky přišla pozdravit Lucie Šafářová i s dcerou Leontýnkou. Bývalá česká tenistka se zde však neobjevila náhodou, zaujímá zároveň trenérskou úlohu pro Rusku Anastasii Pavljučenkovou. Turnaj oficiálně odstartoval zahajovacím ceremoniálem, který byl jiný, než běžně při tenisových turnajích bývá. Protože se turnaj koná bez diváků, byl uzpůsoben pouze pro potřeby televizí. Všichni jeho aktéři tak promlouvali směrem k televizním divákům. Prague Open 2020 je vysílán celkem do 149 zemí světa.

V zázemí areálu TK Sparta Praha jsou k dispozici tři hitting partneři, kteří tenistkám pomáhají se rozehrát. Genie Bouchardové byl první den k dispozici Antonín Bolardt, kterého si od té doby Kanaďanka vždy vyžádala. Naposledy jí Antonín pomáhal s rozehrávkou na první ostrý zápas a evidentně si vedl skvěle, protože Bouchardová za hodinu a čtvrt vymetla z kurtu Rusku Veroniku Kuděrmětovovou poměrem 6:0 6:3.

Po třech dnech úmorných veder si s organizátory bohužel pohrálo počasí. Během prvního dne hlavní soutěže totiž přišel několikahodinový liják, kvůli kterému musely být rozehrané zápasy přerušeny a některé ani nezačaly. „Takovou dešťovou smršť jsem ještě neviděla,“ komentovala jedna ze zástupkyň WTA proudy vody. „To jo, prší pořádně. Já se teda ale bojím hlavně blesků,“ přidala se k ní její kolegyně. Přesto si obě se smíchem smáčené kurty fotily a točily. Kdo se rovněž usmíval, byla Genie Bouchardová, která déšť sledovala z restaurace na terase. Svůj zápas stačila odehrát, a tak si mohla v klidu vychutnat oběd. A když si její trenérka odběhla od stolu, Genie pokradmu ujídala i z jejího talíře.

Foto: TK SPARTA PRAHA/Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports