Zpět na všechny články

Bouzková začala vítězně, uspělo i duo H+H! Martincová podlehla Paquetové

25. července 2022

Turnaj Livesport Prague Open, řadící se do kategorie WTA 250, měl v pondělí na programu třetí hrací den. V areálu TK Sparta Praha vypukla hlavní soutěž dvouhry i čtyřhry. Už v první rundě zápasů se českým fanouškům představila čtvrtfinalistka nedávného Wimbledonu Marie Bouzková, která si poradila s Rakušankou Krausovou. Naopak s turnajem se rozloučila loňská finalistka Tereza Martincová, jež neudržela náskok proti Francouzce Paquetové. Soutěž čtyřhry nabídla rovnou dvě česká derby, přičemž v jednom z nich uspěly Andrea Sestini Hlaváčková s Lucií Hradeckou!

Sestini Hlaváčková s Hradeckou slaví výhru!
Kariéra Andrey Sestini Hlaváčkové ještě nekončí! Loučící se tenistka spojila na Livesport Prague Open naposledy síly s Lucií Hradeckou, po jejímž boku dokráčela k řadě velkých úspěchů na elitním okruhu. Česká dvojice, známá pod přezdívkou H+H, si v úvodním kole turnaje na pražské Spartě poradila s jiným domácím duem Anastasia Detiuc, Miriam Kolodziejová 5:7, 6:2 a 10:3. Sestini Hlaváčková s Hradeckou společně nastoupily poprvé od Turnaje mistryň 2016.

„Úvod byl z mé strany slabounký, což se dalo trochu čekat. Jak už jsme vyhrály pár výměn, začala jsem si utkání užívat. Ve výhru jsem příliš nedoufala, ale Lucka podržela pár her a dostala nás zpátky do zápasu,“ pochvalovala si Sestini Hlaváčková.

Bouzková potvrdila roli favoritky proti Krausové
První českou osmifinalistkou Livesport Prague Open se stala Marie Bouzková (66.), jež na úvod hlavní soutěže vyzrála na rakouskou šťastnou poraženou z kvalifikace Sinju Krausovou (208.) po setech 6:2, 7:6(2).

Čtyřiadvacetiletá Češka, která nedávno dokráčela až do čtvrtfinále Wimbledonu, bez výraznějších potíží ukořistila první sadu, ačkoliv do ní vstoupila ztraceným servisem. Ve druhém dějství získala Bouzková první tři gemy, poté se za stavu 4:2 nechala ošetřit. Krausová se následně herně zvedla a vynutila si tiebreak, v tom už ale dominovala nasazená osmička Bouzková.

„Soupeřku jsem neznala, byl to pro mě zvláštní zápas. Snažila jsem se hlavně soustředit na sebe, první utkání po takové pauze je vždy obtížné. Jsem moc ráda, že jsem to dnes vybojovala,“ nechala se slyšet česká tenistka.

Martincová neudržela náskok setu a brejku
Loňská finalistka Tereza Martincová (73.) končí na domácím podniku WTA na Spartě hned v úvodním kole. V tom česká favoritka nestačila na Chloé Paquetovou (102.) z Francie, ačkoliv v utkání vedla už 6:2, 3:1 a 40:15. Ve druhé polovině zápasu začala pražská rodačka střádat nebývalý počet nevynucených chyb, což se negativně projevilo i na skóre rozhodujícího dějství. Martincová ztratila poslední dva gemy čistou hrou a po porážce 6:2, 4:6 a 3:6 se s turnajem loučí.

„Udělala jsem pár jednoduchých chyb v řadě, pak se mi to celé sesypalo. Chybí mi zápasy, bojuji spíše sama se sebou. Nepředvedla jsem svůj nejlepší výkon,“ smutnila Martincová.

Havlíčková a Nosková uspěly v derby českých teenagerek
Velmi zajímavý souboj nabídlo úvodní kolo čtyřhry na Livesport Prague Open, kde se utkaly domácí držitelky divokých karet. Úspěšnější nakonec byly Lucie Havlíčková s Lindou Noskovou, které udolaly Barboru Palicovou a Dominiku Šalkovou 7:5, 6:4 a postoupily do čtvrtfinále. Žádné z protagonistek zápasu není více než 18 let!

„Bylo to vyčerpávající. Ze začátku se nám nedařilo naladit na vítěznou vlnu. Nakonec jsme nějakým způsobem vyhrály první sadu, v té druhé už se nám utkání podařilo zakončit,“ uvedla Nosková.

Linetteová vyřadila nasazenou trojku Mertensovou
Jedna z favoritek na titul se loučí s Livesport Prague Open už v prvním kole. Belgičanka Elise Mertensová (30.), která plnila roli nasazené trojky, podlehla na pražské Spartě polské tenistce Magdě Linetteové (68.) po dvouhodinové bitvě 3:6, 6:2 a 2:6.

Utkání nabídlo celkem devět prolomených podání. Třicetiletá Linetteová předvedla v rozhodujícím setu soustředěný výkon, když dvakrát uspěla na returnu, aniž by sama čelila brejkbolu.

Livesport Prague Open (ženy, CZE, 251 750 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (66.) – Sinja Krausová (AUT, 208.) 6:2, 7:6(2)
Mihaela Buzarnescuová (ROU, 132.) – Nao Hibinová (JPN, 251.) 2:6, 2:6
Elise Mertensová (BEL, 30.) – Magda Linetteová (POL, 68.) 3:6, 6:2, 2:6
Čchiang Wang (CHN, 141.) – Rebecca Petersonová (SWE, 91.) 1:6, 6:3, 7:6(4)
Dalila Jakupovičová (SLO, 259.) – Alison van Uytvancková (BEL, 42.) 5:2 skreč van Uytvancková
Vitalia Djatčenková (117.) – Lin Ču (CHN, 100.) 1:6, 1:6
TEREZA MARTINCOVÁ (73.) – Chloé Paquetová (FRA, 102.) 6:2, 4:6, 3:6

1. kolo čtyřhry
Plipuechová (THA), Rompiesová (INA) – Fominová-Klotzová, Jašinová (-) 5:7, 5:7
HAVLÍČKOVÁ, NOSKOVÁ – PALICOVÁ, ŠALKOVÁ 7:5, 6:4
HRADECKÁ, SESTINI HLAVÁČKOVÁ – DETIUC, KOLODZIEJOVÁ 5:7, 6:2, 10:3

Foto: LIVESPORT PRAGUE OPEN / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports