Zpět na všechny články

Aktuální dění den před startem turnaje

28. července 2023

Tenisový turnaj Livesport Prague Open 2023 začíná již v sobotu 29. července kvalifikačními zápasy. Den před startem přinesl několik novinek.

České divoké karty a odstoupení Krejčíkové
Z letošního ročníku se odhlásila vítězka turnaje z roku 2021 Barbora Krejčíková, které nedovolí nastoupit stále nedoléčeného zranění kotníku, kvůli němuž skrečovala zápas druhého kola Wimbledonu. „Moc mě to mrzí, na turnaj jsem se extrémně těšila. V Česku hraji párkrát ročně a jsem ráda, když můžu hrát před českým publikem a cítit jejich podporu.“

Loňský triumf bude obhajovat 29. hráčka světa Marie Bouzková. „Poslední měsíce stále častěji myslím na to, jak už se blíží turnaj na Spartě, kde budu obhajovat titul. Už se moc těším, až budu hrát před domácími diváky. Vloni byla atmosféra skvělá, pro mě to byl takový veselý turnaj,“ uvedla Bouzková.

Divoké karty do hlavní soutěže obdržely od organizátorů domácí sparťanky Lucie Havlíčková a Barbora Palicová. Lákadlem pro fanoušky bude jistě i rozlučka Báry Strýcové, která v Praze absolvuje poslední turnaj na české půdě.

Na turnaji nebudou startovat žádné ruské a běloruské hráčky
Během čtvrtečního dne provedl Inspektorát cizinecké policie na pražském letišti pobytovou kontrolu u osoby ruské státní příslušnosti a byl jí udělen výjezdní příkaz k vycestování z České republiky. „Šlo o první z účastnic turnaje, která do Česka přicestovala s ruským pasem. V tuto chvíli již není na území České republiky. Neprodleně jsme o nastalé situaci prostřednictvím WTA informovali všechny ostatní účastnice turnaje s ruským či běloruským občanstvím, když jim bylo sděleno, aby na nadcházející turnaj necestovaly. Vedení turnaje plně respektuje aktuální postup státních orgánů,“ řekl ředitel turnaje Miroslav Malý.

Letošní ročník nabídne návštěvníkům hned několik novinek
Diváci se letos mohou těšit na navýšenou kapacitu centr kurtu, který nově pojme až 2 500 diváků. Změnu doznala i trofej pro vítězku dvouhry a čtyřhry. Cenu v podobě tenisové rakety vyrobili kováři třineckých železáren ze skupiny Moravia Steel.

V neděli 30. července se v areálu Tatran, který je součástí komplexu TK Sparta Praha, uskuteční dětský den. Toho se zúčastní i Barbora Strýcová, která si i se synem Vincentem zahraje tenis proti olympijskému vítězi Lukáši Krpálkovi a jeho synovi Tondovi. Vstup pro děti do 15 let je do areálu Tatranu zdarma.

Foto: Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports