Zpět na všechny články

Do kvalifikace naskočí sedm Češek včetně Šalkové a Valentové

28. července 2023

Turnaj Livesport Prague Open začne už o víkendu dvoukolovou kvalifikací, do níž naskočí také sedm českých tenistek. Čtyři z nich, jmenovitě Nikola Bartůňková, Tereza Valentová, Amélie Šmejkalová a Renata Voráčová, obdržely divokou kartu. Dominika Šalková (na snímku), Gabriela Knutsonová a Anna Sisková se dostaly do soutěže díky postavení v žebříčku.

Nejtěžší los vyfasovala sedmnáctiletá Nikola Bartůňková, která vyzve nasazenou jedničku kvalifikace Tamaru Korpatschovou. Zkušená Němka už byla na 74. místě v žebříčku, aktuálně uzavírá elitní stovku. Letos zaujala postupem do druhého kola Wimbledonu.

Náročný úkol stojí také před šestnáctiletou Terezou Valentovou, jejíž protivnicí bude ukrajinská hvězda Dajana Jastremská. Tenistka z Oděsy už byla světovou jednadvacítkou a na kontě má tři trofeje z okruhu WTA.

Domácí sparťanka Dominika Šalková narazí na Slovenku Rebeccu Šramkovou, která tento týden ve Varšavě vyřadila Karolínu Muchovou. Další česká teenagerka Amélie Šmejkalová zkusí překvapit Ankitu Rainaovou z Indie.

Anna Sisková, jež se nedávno blýskla osmifinálovou účastí na podniku WTA v Budapešti, změří síly s americkou nasazenou šestkou Elvinou Kalievovou. Gabriela Knutsonová bude chtít zaskočit zkušenou Belgičanku Greet Minnenovou, která plní roli druhé nasazené. V akci bude i deblová specialistka Renata Voráčová, jíž los přisoudil Slovenku Viktórii Hrunčákovou.

Kvalifikace se zúčastní celkem 24 tenistek, do hlavní soutěže jich postoupí šest. Loni se povedlo kvalifikovat hned dvěma Češkám (Barboře Palicové a Dominice Šalkové).

Los 1. kola kvalifikace Livesport Prague Open 2023
Tamara Korpatschová (GER, 100.) – NIKOLA BARTŮŇKOVÁ (356.)
DOMINIKA ŠALKOVÁ (303.) – Rebecca Šramková (174.)

Greet Minnenová (BEL, 113.) – GABRIELA KNUTSONOVÁ (235.)
Naiktha Bainsová (GBR, 297.) – Sinja Krausová (AUT, 202.)

Viktória Hrunčáková (SVK, 122.) – RENATA VORÁČOVÁ (-)
Jessie Aneyová (USA, 348.) – Chloé Paquetová (FRA, 217.)

Nao Hibinová (JPN, 125.) – Yana Mordergerová (GER, 594.)
Mona Barthelová (GER, 220.) – Emiliana Arangová (COL, 177.)

Dajana Jastremská (UKR, 145.) – TEREZA VALENTOVÁ (646.)
AMÉLIE ŠMEJKALOVÁ (-) – Ankita Rainaová (IND, 200.)

Elvina Kalievová (USA, 173.) – ANNA SISKOVÁ (315.)
Tayisiya Mordergerová (GER, 688.) – Katarina Zavacká (UKR, 193.)

Foto: Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports