Zpět na všechny články

Samsonová po losu netají své ambice: Chci vyhrát grandslamy i olympiádu!

29. července 2023

Laura Samsonová získala na Livesport Prague Open 2023 roli hlavní tváře losu hlavní soutěže. Při samotném losování měla z pohledu českých barev šťastnou ruku! Minimálně v 1. kole nesvedla žádné z českých hráček proti sobě, což však může změnit případný postup některých Češek z kvalifikace. Hned čtyři domácí hráčky totiž čekají na soupeřku právě z bojů o hlavní soutěž.

„Nikdy jsem žádný turnaj nelosovala, moc se těším,“ povídala mladá česká tenistka před samotným losem. Teprve patnáctiletá Samsonová, která si svou roli náramně užila, se navíc netajila ambicemi si sama na pražské akci WTA zahrát už příští rok. 

Talentovaná tenistka z TK Sparta Praha nedávno přinesla se svou dlouholetou kamarádkou Alenou Kovačkovou radost českým barvám v podobě grandslamového titulu z juniorské čtyřhry na Wimbledonu a společně s Markétou Vondroušovou, Barborou Strýcovou a Jakubem Filipem dovezli do Česka jednu z nejcennějších trofejí.

„Známe se úplně od malička. Kdybychom se podívaly pár let zpátky, tak bychom asi neřekly, že můžeme něco takového dokázat,“ neskrývala i několik týdnů po turnaji své nadšení Samsonová.

„Debl s Ájou byl skvělý zážitek, pomohlo nám i to, že jsme z jednoho klubu. Hrály jsem spolu čtyřhru už od baby tenisu na Spartě,“ přibližovala své začátky s Kovačkovou.

Stále velmi mladá hráčka, která má celou kariéru před sebou, se řadí s několika dalšími Češkami k velmi slibným nadějím ženského tenisu v Česku. A Samsonová si už ve svém mladém věku klade jen ty nejvyšší cíle.

„Zatím se mi na grandslamech moc nedařilo. Na Roland Garros mi nebylo nejlíp, moc jsem se tam necítila. Na Wimbledonu byl pak těžký los. Do budoucna bych ale určitě chtěla vyhrát co nejvíc grandslamů a olympiádu,“ řekla Samsonová.

A jaký grandslam je vlastně její nejoblíbenější? „Nejraději mám Wimbledon. Celý turnaj je speciální, i to, jak se hraje v bílém, celé prostředí je krásné. Moc jsem si to tam užila,“ vrátila se Samsonová ještě k triumfu na anglické trávě.

Želízko v ohni bude mít český tenis navíc i s blížícími se turnaji v Severní Americe, které vyvrcholí posledním grandslamem sezóny, samotným US Open. Kovačková se Samsonovou by měly znovu startovat v juniorce a pokusí se navázat na svůj triumf z Wimbledonu.

Foto: Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports